Литературен салон Spirt & Spirit  представи Димитър Гачев и книгата

...
Литературен салон Spirt & Spirit  представи Димитър Гачев и книгата
Коментари Харесай

“Създателят на глобуси“ Димитър Гачев събра вселените си в стихосбирка

Литературен салон Spirt & Spirit  показа Димитър Гачев и книгата му „ Създател на глобуси “ нощес. Модератор на събитието бе  Александър Секулов. Литературният салон, който е желано място за срещи на четящите хора в Пловдив, посрещна с овации създателя, който гостува за следващ път. 
Прочетете още
Авторът  и редакторът Александър Секулов влязоха в вербален дуел, в който не липсваше комизъм и самоирония.

Димитър Гачев е доктор по специалност, стихотворец по душа, публицист по предопределение. Роден е през 1967 година в Пловдив. Издал е поетичните книги „ Сто “, „ Планина за довиждане “, „ Онзи завършек на живота “, „ Восъчни печати “, „ Дете край Вавилон “, „ Преди реките “. Автор е на романа „ Маса за един “ и на сборника с разкази „ Уудсток в градината “. Носител на премията „ Димитър Димов “ за писатели лекари.

„ Димитър Гачев e основал поетичния си глобус не тъй като е обиколил целия свят, а тъй като целият свят се е приютил в очите му. Не тъй като е прекосил паралелите и меридианите, а тъй като е стоял в пресечната им точка. Не тъй като е схванал какво е да си жив, а за какво би трябвало да се живее. Не тъй като търси мястото, което ще стигнем във вселената, а тъй като знае мястото, където ще се приберем. И където ни чакат майките и бащите. Тази ведра в стоицизма си книга е орех, в чийто зелен глобус живее вярата. Книга, която лекува. “ , казва  Александър Секулов

Творбата е финансирана от Община Пловдив по Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “.

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР